Μετεγγραφές 2022

Φοιτητών Κυπριακής καταγωγής

Συχνές Ερωτήσεις

Πως ελέγχω ότι η αίτησή μου έχει υποβληθεί οριστικά;
Η αίτησή σας θα έχει υποβληθεί οριστικά μόνο αφού πατήσετε το κουμπί Οριστική Υποβολή. Μετά το πάτημα του κουμπιού, θα δείτε το pdf αρχείο της αίτησης που φέρει λάβει αριθμό Πρωτοκόλλου,που αναγράφεται επάνω αριστερά. Η αίτηση δεν υποβάλλεται μέσω της Προσωρινής Αποθήκευσης. Πρέπει να έχετε υπόψη σας πως αν έχετε ανοιχτή τη σελίδα της εφαρμογής για περισσότερα από 20 λεπτά τότε χάνεται η σύνδεση με την εφαρμογή και χρειάζεται να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Εισάγω username και passwd στη Εφαρμογή και εμφανίζεται μήνυμα σχετικά με ανεπαρκή στοιχεία. Τι πρέπει να κάνω;
Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Ιδρύματος προκειμένου να διαπιστώσετε ελλείψεις στα προσωπικά σας στοιχεία, οπότε να προβείτε στις απαραίτητες διορθώσεις. Εφόσον γίνει η ενημέρωση, σύντομα θα αντληθούν τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τα Πληροφοριακά Συστήματα του Ιδρύματος και θα είστε σε θέση να προχωρήσετε. Τα στοιχεία στην έλλειψη των οποίων αναφέρεται το μήνυμα, αντλούνται μέσω των Πληροφορικών Συστημάτων του Ιδρύματος. Η Υπηρεσία μας δεν μπορεί να προβεί σε αλλαγές τους.

Εισάγω username και passwd στην Υπηρεσία Ταυτοποίησης του ΕΔΕΤ και στην καρτέλα με τα στοιχεία μου που εμφανίζεται παρατηρώ λανθασμένα στοιχεία
Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Ιδρύματος προκειμένου να διαπιστώσετε λάθη στα προσωπικά σας στοιχεία, οπότε να προβείτε στις απαραίτητες διορθώσεις. Εφόσον γίνει η ενημέρωση-διόρθωση, σύντομα θα αντληθούν τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τα Πληροφοριακά Συστήματα του Ιδρύματος και θα είστε σε θέση να προχωρήσετε. Τα στοιχεία που εμφανίζονται στην καρτέλα αμέσως μετά από την πιστοποίησή σας μέσω της Υπηρεσίας Ταυτοποίησης του ΕΔΕΤ, αντλούνται μέσω των Πληροφορικών Συστημάτων του Ιδρύματος. Η Υπηρεσία μας δεν μπορεί να προβεί σε αλλαγές τους.

Πληρώ και τις δύο προϋποθέσεις για το συγγενή που σπουδάζει και το συγγενή που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 5 έτη αλλά δε διαφορετικές περιφέρειες. Γιατί δεν μπορώ να επιλέξω αντίστοιχα Τμήματα και στις δύο περιφέρειες;
Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στο αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, σε κάθε περίπτωση έχετε δυνατότητα επιλογής μόνο μίας προτίμησης . Στην περίπτωση που συντρέχουν και οι δύο προϋποθέσεις και για διαφορετικές περιφέρειες στην πτυσσόμενη λίστα με τα αντίστοιχα Τμήματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, θα εμφανίζονται τα αντίστοιχα Τμήματα και για τις δύο περιφέρειες εφόσον υπάρχουν, ωστόσο έχετε δικαίωμα μόνο για μια επιλογή.

Ολοκλήρωσα την Οριστική Υποβολή της αίτησης μου. Που και πότε πρέπει να στείλω τα δικαιολογητικά μου για τα κριτήρια που δήλωσα;
Τα δικαιολογητικά πρέπει αποσταλούν στη Γραμματεία του Τμήματος Υποδοχής, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Μετεγγραφών Φοιτητών Κυπριακής Καταγωγής, σε διάστημα που θα ανακοινωθεί από τη Γραμματεία του Τμήματος Υποδοχής. Δικαιολογητικά αποστέλλονται μόνο από τους επιτυχόντες.